Sociale Vaardigheden & Weerbaarheid

"Vertel het me en ik zal het vergeten, laat het me zien en ik zal het onthouden, laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken"

Communicatie met honden is puur. Een hond leeft in het hier en nu, niet in vroeger of in de toekomst. Het contact met een hond is oprecht, zonder oordeel Hij houdt een spiegel voor en geeft je terug wat jij zelf laat zien. Daardoor kan tijdens coaching met een hond op een veilige manier gewerkt worden aan het vergroten van zelfvertrouwen en het verleggen van grenzen. 


De weerbaarheidstraining en sociale vaardigheids- trainingen worden verzorgd in samenwerking met Kwispelkrachtig. 


Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!


NB: in sommige gevallen kan een vergoeding vanuit de WMO of Jeugdwet worden toegekend. 

Je eigen hulphond opleiden
"Met jou aan mijn zijde durf ik langzaam weer te hopen op een gelukkige toekomst. Jij bent mijn lichtpuntje, mijn stip aan de horizon ” 

Soms is een officiële hulphond noodzakelijk om te kunnen deelnemen aan de maatschappij. Een eigen hond kan voorkomen dat je geïsoleerd raakt door altijd aan je zijde te staan. In samenwerking met Stichting Dutch Assistance Dogs verzorgt Braef coaching en training voor het opleiden van psychiatrische hulphonden.  


De 'gebruiker' van de hulphond staat centraal tijdens de opleiding. Alleen hij/zij weet namelijk hoe de hond voor hem/haar van meerwaarde kan zijn en de coaching en training is dus puur maatwerk. De sessies vinden altijd plaats in de thuissituatie, of in de dagelijkse omgeving. 


De tarieven per training worden vastgesteld door Dutch Assistance Dogs. 


NB: In sommige gemeenten is het mogelijk de coaching vergoed te krijgen vanuit de WMO of Jeugdwet. 

E: info@braef.com / T: 06 48 18 11 24 

KVK 66197066 - BTW NL001883895B36 - IBAN NL34KNAB0255348398

© Braef