Team Braef

Sandra


Ik, Sandra, ben de oprichtster en coach van Braef. Ik ben Sandra Aerns, geboren in 1981 en opgegroeid in de omgeving van Arnhem samen met mijn ouders en zusje. In ons gezin hebben we altijd huisdieren in de vorm van katten gehad. Zij brachten mij al vroeg de liefde en respect voor dieren bij. Zolang als ik mij al kan heugen hebben ook honden mij gefascineerd. Zoals dat met veel jonge kinderen gaat, was het hebben van een eigen hond dan ook altijd een wens van mij. Maar zoals dat ook vaak gaat met kinderen waren mijn ouders bang dat ik al snel mijn interesse zou verliezen en bleef het de eerste jaren bij een wens (en heel veel wandelen en oefenen met buurthonden). Pas toen ik veertien jaar was en er een “oeps” nestje geboren werd in de straat bij ons kreeg ik dan ook eindelijk mijn “eigen hond”, genaamd Dopey.   

Met hem ging er een wereld voor mij open. Hij leerde mij onvoorwaardelijke liefde, wat er ook gebeurde, wat ik ook deed. Hij was degene die mijn diepste geheimen en onzekerheden wist gedurende de ploetering door de pubertijd, richting mijn eigen zoektocht naar mijn identiteit. 

Ik kan wel zeggen dat ik ben wie ik ben door de wijze levenslessen die hij mij heeft geleerd. 

Toen ik op mijn 22e uit huis ging, is hij bij mijn ouders blijven wonen. Toen ik zelf gesetteld was, een aantal jaren later, bleven de kriebels om toch ook weer een hond in ons leven toe te laten bestaan en zo kwam kleine Lummel in ons leven. Hij zette ons leven direct op zijn kop. Geraakt door het virus kwam twee jaar later Shaggy ook bij ons wonen en nog weer een aantal jaren later kleine Mikha. Alle drie de honden hebben op hun eigen wijze een bijdrage geleverd aan mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling en met allemaal heb ik op een eigen wijze een bijzondere relatie. 

Lummel, Shaggy en Mika hebben er in ieder geval voor gezorgd dat ik me nog meer ben gaan verdiepen in hondengedrag, ben gaan lesgeven op een hondenschool en dat ik koos voor een kynologische opleiding (O&O). 


Naast mijn passie voor honden heb ik ook een passie voor het werken samen met mensen. Mensen die om wat voor een reden dan ook de weg kwijt zijn geraakt op hun eigen pad of in de knoop zitten met zichzelf of hun omgeving. Ik heb na mijn afstuderen aan de opleiding Maatschappelijk werk en Dienstverlening daarom met veel plezier jaren gewerkt bij stichting MEE Plus groep. Hier heb ik me verder gespecialiseerd in het leren ondersteunen van mensen vanuit een gelijkwaardige relatie met respect voor ieders verhaal. 

Dit is ook de aanzet geweest voor het zoeken van de verbinding die ik zelf al voelde met mijn eigen honden tussen mens en dier. Ik merkte dat honden soms zoveel meer kunnen betekenen dan mensen soms kunnen doen. Hierdoor geraakt ben ik nieuwsgierig geworden naar de combinatie van inzet van beide werelden.  Door middel van diverse bij- en nascholingen ben ik aan het werk gegaan met het verder aanwakkeren van dit interne vuurtje tot het punt waarop ik nu in mijn leven sta. 


Door het brandend houden van mijn eigen vuurtje hoop ik, samen met mijn eigen harige helden, ook het vuurtje bij mijn medemens weer aan te kunnen wakkeren, te vergroten en te versterken. U bent van harte welkom!

Shaggy en Mika

Shaggy en Mikha zijn beiden Tibetaanse Terriers. Een oud ras wat al een paar duizend jaar leeft in de gebieden rondom Tibet,  zowel als herdershond als ook als gezelschap voor de boeddhistische monniken. Tibetaanse Terriers staan er bekend om dat ze zowel heel lui als ook actief kunnen zijn, afhankelijk van wat hun gezin aan activiteiten heeft staan. Ze hebben een duidelijke eigen mening en zullen niet schromen de discussie aan te gaan als ze het niet met je eens zijn. Het zijn meesters in (zonder het te zeggen) een waarom vraag te stellen als je ze een opdracht geeft. Tibetaanse Terriers zijn honden die de tijd nodig hebben om je te leren kennen, hun vertrouwen en liefde moet je verdienen. Wanneer je eenmaal vriendjes bent, dan ben je ook maatjes voor het leven. Een Tibetaan is een middelgrote hond met een langharige vacht die niet veel verhaart (maar wel de nodige vachtverzorging vraagt). 

Shaggy

Shaggy, geboren op 18-02-2008 in Oud Gastel, is een heerlijke relaxte bink; onverstoorbaar en zelfstandig. Hij is lief, stabiel en zelfverzekerd. Shaggy hangt graag de clown uit en weet altijd weer het ijs te breken met zijn grappige streken. Hij wordt blij van samenwerken en zijn dag kan niet meer stuk als hij mee mag eten van een stroopwafel. 


Al een aantal jaar zijn Shaggy en Sandra een gecertificeerd team. Shaggy heeft veel mensen geholpen steviger in de schoenen te staan en in balans te komen met zichzelf. Hij heeft nog steeds enorm veel plezier in het werken en staat te springen zodra hij mee mag aan het werk.


Shaggy is in 2017 gecertificeerd via Pets4Care.

Mikha

Mikha, geboren op 30-09-2015 in Spalding, UK, is een klein wit hondje met een ontwapenend uiterlijk en een piratenvlek rond haar oog. Mikha weet met haar rustige, nieuwsgierige voorkomen muren van weerstand en angst af te breken. Hoewel ze altijd even nodig heeft om kennis te maken, wordt ze graag geaaid en geknuffeld. 


Onder deze schattige knuffelhond  zit wel degelijk een hond met een pittig karakter en een duidelijke mening. Mikha is het beste vriendinnetje van Shaggy en inmiddels een onmisbaar teamlid.


Mikha is in 2017 gecertificeerd via Pets4care. 

E: info@braef.com / T: 06 48 18 11 24 

KVK 66197066 - BTW NL001883895B36 - IBAN NL34KNAB0255348398

© Braef